häljarpsmaskinstation logo

Nyheter

och andra händelser som det är värt att skriva om…

Arkiv

2011-11-29 Majshackning

2011-11-23 Tröskningens baksida

2011-11-08 Den 8 november

2011-02-13 Ljusare tider

2011-11-29, Majshackning

Det är inte bara under tröskningssäsongen som vi behöver assistans, utan även under majshackningen kan det gå fel. Vi låter bilderna själva berätta…

Men som i alla andra sagor så är även slutet på denna händelse lyckligt. Vi kunde fortsätta med hackningen.

2011-11-23, Tröskningens baksida

Under tröskningssäsongen hade vi både med- och motgångar. Vädret var inte på vår sida och det kom regn var eller varannan dag. Så fort det var uppehåll var vi ute på fälten och försökte att tröska. Oftast gick det bra och vi kunde köra det vi skulle. Däremot hade vi en ordentlig motgång mot slutet av säsongen – precis som bilderna indikerar, så körde vi och satte oss. Och vi satt där vi satt…

… en längre stund. Efter många försök, mycket människor och många maskiner lyckades vi ta oss loss och avsluta det vi påbörjat.  

2011-11-08, Den 8 november

Den 8 november – nu är snart vintern här igen. Det milda vädret ska hålla i sig någon vecka till, sedan sägs det återigen komma kallare tider. Hur vintern ska bli är än så länge svårt att säga. Många väderstationer spår en kallare och vitare vinter än den vi hade förra året. Kollar man däremot på hur det ser ut nu, här och i resten av landet, så är man inte lika säker på detta.Säsongen som gått har varit rolig och spännande. Vi har precis som alla tidigare säsonger fått träffa och jobba för bra lantbrukare. Vi har kämpat mot vädret och mot diverse maskinhaveri, men vi gått vinnande ur båda striderna. Vi har fullföljt denna säsong och kört det vi skulle, trots att det ibland inte känts troligt.Titta gärna in under de olika flikarna, uppdateringar är på gång. Vila och reparera, så ses vi igen nästa säsong. Vi önskar er alla en bra och härlig vinter!

2011-02-13, Ljusare tider

Nu går vi återigen mot ljusare tider och säsongen 2011 närmar sig. Vi hoppas att den sista snön har fallit och att värmen ska komma. Vi ser fram emot våren och de nya utmaningar som denna säsong kommer att bjuda på.Vi som ska jobba denna säsong är utvilade och pigga efter vintern. Vi hoppas att gödselkörningen ska kunna komma igång den 1 mars och att säsongen sedan ska rulla på bra. Men tittar man ut genom fönstret nu ser det ut som vi fortfarande har ett tag kvar med kyla.Vi hoppas att väderguden ska vara på vår sida och ge alla lantbrukare en bra säsong och självklart bra skördar. Vi ses på fälten!